Γευστικές προτάσεις

COOKIES ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 170 gr Μαργαρίνη
  • 50 gr Βούτυρο
  • 125 gr Καστανή ζάχαρη
  • 125 gr Λευκή ζάχαρη
  • 2 Αυγά
  • 320 gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 gr Βρώμη
  • 1 Βανίλια σκόνη
  • 5 gr Μπέικιν παουντέρ
  • 150 gr Κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 20 gr Σουσάμι
  • 50 gr Φουντούκια και 50 gr αμύγδαλα τεμαχισμένα
  • 70 gr Σταφίδες
  • 270 gr Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι Terra Fyllida

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με τις 2 ζάχαρες αρκετά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στραγγίζουμε από το γλυκό του κουταλιού μανιτάρι από το σιρόπι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το το μανιτάρι από γλυκό του κουταλιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά (ίσως χρειαστεί να κόψουμε τις πολύ μακριές λωρίδες του γλυκού). Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά τού μπολ, τα ενώνουμε με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-αυγών και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει, στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε αραιά σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αν το μείγμα είναι πιο ρευστό και δεν πλάθεται παίρνουμε κουταλιές και τις τοποθετούμε αραιά στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175֯ C για 8-10 λεπτά αν τα θέλουμε πολύ μαλακά ή 12-15 λεπτά αν τα θέλουμε τραγανά.

Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Νόστιμα ξεχωριστά cookies για το πρωινό, τα παιδιά, τον καφέ, για όλη την ήμερα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *