Γευστικές προτάσεις

BARETTA ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ CITRUS

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

200g ζάχαρη κρυσταλλική

350g λάδι ελαφρύ

700g αλεύρι μαλακό

2g baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗΧτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με φτερό για 10’.

Μοιράζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180ο C για 25΄.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ MOUSSE BARETTA

1000g σοκολάτα λευκή vegan

1200g φυτική σαντιγί

8 φύλλα ζελατίνης

200g σιρόπι από το γλυκό τεσσάρων εσπεριδοειδών CITRUS

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ MOUSSE BARETTA

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό.

Σε μπεν–μαρί λιώνουμε την σοκολάτα, προσθέτουμε το σιρόπι από το γλυκό τεσσάρων εσπεριδοειδών και ομογενοποιούμε αφού το μείγμα είναι στους 60°C. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης που έχουν λιώσει καλά και ομογενοποιούμε πλήρως.

Χτυπάμε την φυτική σαντιγί σε μορφή «γιαουρτιού» και την ενσωματώνουμε στην σοκολάτα με ελαφριές κινήσεις.

Βάζουμε σε στενόμακρες φόρμες σιλικόνης το μείγμα για μια ώρα να παγώσει καλά στην κατάψυξη. Ξεφορμάρουμε τα βάζουμε πάνω στο παντεσπάνι και ρίχνουμε από πάνω το μαγικό γλυκό του κουταλιού τεσσάρων εσπεριδοειδών CITRUS, προσεκτικά χωρίς να τρέχουν τα σιρόπια του γλυκού.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *