Γευστικές προτάσεις

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ SOUS VIDE ΜΕ ΑΛΕΙΜΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ AU JUS (ΖΟΥ) ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά για το ψαρονέφρι:

• 500 γρ Ψαρονέφρι
• 100 γρ Άλειμμα Πιπεριάς με Μελιτζάνα-Ντομάτα TRADIFRESH
• 2 σκ Σκόρδο
• 2 κλ Θυμάρι Φρέσκο
• 2 κλ Ρίγανη Φρέσκια
• 30 γρ Βούτυρο (σε κύβους)
• 10 γρ Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
Υλικά για το αροζάρισμα:
• Ελαιόλαδο
• Βούτυρο
• 3 κλ Δεντρολίβανο Φρέσκο

Εκτέλεση:
• Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι με το άλειμμα, αλάτι, πιπέρι.
• Σε μια σακούλα μαγειρέματος vacuum προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί. Κλείνουμε στο vacuum sealer σε κενό αέρος και μαγειρεύουμε sous vide στους 65C βαθμούς για 2 ώρες.
• Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το νερό και βάζουμε την σακούλα σε παγόνερο.
• Αφαιρούμε από την σακούλα και παίρνουμε μόνο το φιλέτο.
• Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο, βούτυρο και δεντρολίβανο. Τοποθετούμε το φιλέτο και ξεκινάμε να το αροζάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
• Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά και κόβουμε όπως επιθυμούμε.
Υλικά για τον πουρέ αρακά:
• 400 γρ Αρακά (κτψ)
• 50 γρ Βούτυρο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Νερό
Εκτέλεση:
• Βάζουμε τον αρακά σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό μέχρι να τον σκεπάσει.
• Βράζουμε περίπου για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
• Σουρώνουμε και κρατάμε μια μικρή ποσότητα από τα υγρά.Επίσης παίρνουμε και μια μικρή ποσότητα αρακά για γαρνιτούρα.
• Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τον αρακά με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Εάν βγει σφιχτός προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που κρατήσαμε.
• Παιρνάμε από σίτα για λείο αποτέλεσμα.
Υλικά για την σάλτσα μόσχου au jus (ζου):
• 1 kg Κόκκαλα Μόσχου
• 300 γρ Νερό
• 2 Κρεμμύδι Ξερά
• 2 σκ Σκόρδο
• 1 Καρότο
• 1 Πράσο
• 500 γρ Κρασί Κόκκινο
• 50 γρ Πελτέ Ντομάτας
• 3-4 κλ Θυμάρι Φρέσκο
• 50 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα
• Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
• Παίρνουμε τα κόκκαλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε για 1.30 ώρα στους 200C βαθμούς.
• Αφαιρούμε και αλείφουμε με τον πελτέ ντομάτας.
• Ψήνουμε ξανά για άλλα 30 λεπτά.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το κρεμμύδι με το σκόρδο να καραμελώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, το πράσο και το θυμάρι.
• Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό και τα κόκκαλα που ψήσαμε.
• Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε τα κόκκαλα και σε ένα μπλέντερ χτυπάμε την σάλτσα.
• Περνάμε από σίτα να κρατήσουμε το καθαρό υγρό και μεταφέρουμε ξανά στην φωτιά. Σιγοβράζουμε για ακόμη 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα.

Υλικά για την πίκλα πράσινο μήλο:
• 100 γρ Μηλόξυδο
• 100 γρ Λευκό Κρασί
• 2 κ.σ. Ζάχαρη
• 1 Πράσινο Μήλο
• 2 τμχ Αστεροειδή Γλυκάνισο

Εκτέλεση:
• Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μήλο σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5-6 λεπτά.
• Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
• Κόβουμε το μήλο σε πολύ λεπτές φέτες χωρίς τους σπόρους. Τις προσθέτουμε στο διάλυμα και αφήνουμε για τουλαχιστον 30 λεπτά.
• Διατηρούμε στο ψυγείο.
Σύνθεση:
• Ψαρονέφρι
• Πουρέ Αρακά
• Αρακά
• Πίκλα Πράσινο Μήλο
• Σάλτσα Μόσχου με Σοκολάτα
• Ρόδι
• Φύλλα Καπουτσίνο

• ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ ΣΑΣ.

Καλή Επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *