Γευστικές προτάσεις

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ

Θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα ή μπριζόλα
  • 12 χουρμάδες
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 4 κ. σούπας μαρμελάδα φράουλα Arodama
  • 1/4 κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη

για τη γαρνιτούρα:

  • 2 καρότα
  • 1/4 λάχανο άσπρο
  • 1/4 λάχανο κόκκινο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο Arodama
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κ. σούπας γιαούρτι (προαιρετικά)
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα μας τα υλικά έκτος από αυτά της γαρνιτούρας και ανακατεύουμε. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.

Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε το κρέας και τα υλικά που έχουμε στο συγκεκριμένο μπολ, σε ένα ανάλογο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο. Ξεκινάμε το ψήσιμο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά και ένα συνεχεία ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 για περίπου άλλα 20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, κλείνουμε το φούρνο, ανοίγουμε τη πόρτα του κατά το ήμισυ και αφήνουμε το ταψί μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά έτσι ώστε να ξανατραβήξει κάποια από τα υγρά που έχασε το κρέας. Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο προσθέτοντας τη γαρνιτούρα και χουρμάδες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *