Πολιτική Απορρήτου

Η συλλογή προσωπικών στοιχείων από το ηλεκτρονικό κατάστημα  ΤΗΕ MONK  γίνεται αποκλειστικά με γνώμονα την ενημέρωση και βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών του και σύμφωνα πάντα με την ελληνική νομοθεσία που ισχύει και τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 και τους ισχύοντες κανονισμούς διαδικτυακού απορρήτου.

Στα πλαίσια αυτά η εισαγωγή των στοιχείων αυτών από τον πελάτη στον ιστοχώρο themonk.gr συνιστά έγγραφη συγκατάθεση για την χρήση τους με αυτό τον σκοπό. Η εταιρεία δεσμεύεται ότι δεν θα ενοικιάσει, πωλήσει ή προωθήσει τα στοιχεία αυτά προς οποιονδήποτε τρίτο για κανένα λόγο. Παρακαλώ έχετε υπόψη σας ότι η χρήση της ιστοσελίδας μας από πλευράς σας υπόκειται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου καθώς και στους όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας μας.

Για να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας και τις υπηρεσίες που σας προσφέρονται θα πρέπει να προκύπτει η ρητή σας δήλωση ότι είστε άνω των 18 ετών.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου εξηγεί:

  1. Τι Είδους Προσωπικά Δεδομένα συλλέγουμε από εσάς και για ποιον λόγο.

Η THE MONK  δύναται να συλλέγει δεδομένα από και σχετικά με το πρόσωπο σας. Συγκεκριμένα συλλέγει  δεδομένα εγγραφής, δημόσια δεδομένα και δημοσιεύσεις,  δεδομένα που έχετε επιτρέψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κοινοποιούν στην Εταιρεία και  δεδομένα δραστηριότητας.
Ωστόσο, δεν συλλέγουμε ούτε χρηματοοικονομικά στοιχεία από πάροχο υπηρεσιών πληρωμών ούτε ευαίσθητα δεδομένα που σχετίζονται με το πρόσωπο σας. 
Ο κύριος λόγος για τον οποίο συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με το πρόσωπο σας είναι για να σας παρέχουμε τις Υπηρεσίες της themonk.gr  και να σας επιτρέπουμε να αλληλεπιδράσετε με αυτές τις υπηρεσίες.
Επιπλέον, με την προηγούμενη συγκατάθεσή σας, μπορούμε να σας στέλνουμε προσφορές, προωθήσεις και εμπορικές ανακοινώσεις, επίσης με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις και συνήθειες.
Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα κυρίως για να σας παρέχουμε τις Υπηρεσίες μας.
Είναι επίσης απαραίτητο να συλλέγονται τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς συμμόρφωσης με τις νομικές υποχρεώσεις ή για σκοπούς προστασίας των νόμιμων συμφερόντων της THE MONK
Η μη παροχή των εν λόγω δεδομένων θα συνεπάγεται την αδυναμία, από μέρους μας, να σας προσφέρουμε τις Υπηρεσίες μας.

Ειδικότερα, ενδέχεται να συλλέξουμε προσωπικά στοιχεία που να σας αφορούν με την εγγραφή ή την συνδρομή σας σε μία από τις υπηρεσίες μας, με την παραγγελία σας, με αγορά δωροκάρτας, με τη χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών μας, με οποιονδήποτε άλλο τρόπο έρχεστε σε επαφή μαζί μας, όπως με μέσα επικοινωνίας, σχολιάζοντας σε ιστολόγια ή άρθρα που διαθέτουν οι υπηρεσίες μας, λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμούς  ή σε ειδικές προσφορές, με εγγραφή στις ειδικές προσφορές ή σε άλλες ενημερώσεις, συμμετέχοντας σε ομάδες ερευνών ή συμπληρώνοντας έρευνες. Θα πρέπει να παράσχετε ξεχωριστά ρητή συγκατάθεση, ώστε να μπορούμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για οποιαδήποτε από τις ανωτέρω ενέργειες σημειώνοντας στο πλαίσιο που σας υποδεικνύεται στην ιστοσελίδα μας.

Δηλώνουμε ότι η ιστοσελίδα μας είναι σύμφωνη με την Αρχή Ελαχιστοποίησης Δεδομένων και ως εκ τούτου συλλέγουμε πληροφορίες κατά το ελάχιστο δυνατό έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να παράσχουμε τις υπηρεσίες.

Τα στοιχεία που συλλέγουμε και διατηρούμε σε σχέση με εσάς, ούτως ώστε να μην απαιτείται η εκ νέου καταχώρησή τους κάθε φορά που θέλετε να συμπεριλαμβάνουν το όνομά σας ή την επωνυμία της εταιρίας σας, το ΑΦΜ της εταιρίας σας, το φύλο σας, την ημερομηνία γέννησης σας, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, αριθμούς σταθερού ή/και κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση αποστολών, διεύθυνση τιμολόγησης, διεύθυνση IP, κριτήρια αναζήτησης, ιστορικό αγορών, απαντήσεις σε ομάδες ερευνών και έρευνες, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε (πρόγραμμα περιήγησης είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για να βλέπετε ιστοσελίδες, όπως InternetExplorer, GoogleChrome, Firefox ή Safari), οι φορές που είχατε πρόσβαση στην ιστοσελίδα και για πόσο χρόνο, το URL αναφοράς σας (η ιστοσελίδα από την οποία προέρχεστε για να φθάσετε στην ιστοσελίδα μας), cellIDs(αυτά αποτελούν τα μοναδικά αναγνωριστικά των πύργων τηλεπικοινωνιών που χρησιμοποιούνται από το κινητό σας τηλέφωνο όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες με βάση τη θέση του κινητού τηλεφώνου ή της ταμπλέτας σας) και περαιτέρω υπηρεσίες με βάση τη θέση (π.χ. μετρήσεις GPS), το περιεχόμενο που μας κοινοποιείτε όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, ημερομηνία γέννησης, στοιχεία κωδικού πρόσβασης ή απαντήσεις σε ερωτήματα ασφαλείας.

Επιπλέον, συλλέγουμε στοιχεία τα οποία δεν προορίζονται να συσχετιστούν ή να ταυτοποιηθούν με τα άτομα που αφορούν, αλλά που η φύση τους είναι τέτοια ώστε, μέσω επεξεργασίας και συσχετισμού με δεδομένα που τηρούνται από τρίτα μέρη, να επιτρέπουν την αναγνώριση του χρήστη. Αυτή η κατηγορία των δεδομένων συμπεριλαμβάνει διευθύνσεις IP ή domainnames υπολογιστών χρηστών που συνδέονται στο διαδίκτυο, URI (Ενιαίο Αναγνωριστικό Πόρων) πηγών που έχουν αναζητηθεί, την ώρα αναζήτησης, τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε για να τεθεί η αναζήτηση στον διακομιστή, το μέγεθος του αρχείου που αποκτήθηκε ως απάντηση, ο αριθμητικός κωδικός που υποδεικνύει την κατάσταση της απάντησης που δόθηκε από τον διακομιστή (επιτυχής, λανθασμένος, κλπ.) και άλλες παραμέτρους που αφορούν στην λειτουργία του συστήματος και στο ηλεκτρονικό περιβάλλον. Αυτά τα δεδομένα χρειάζονται μόνο για την απόκτηση ανώνυμων στατιστικών για τη χρήση της σελίδας και για τον έλεγχο της ορθής λειτουργίας και διαγράφονται αμέσως μόλις πραγματοποιηθεί η επεξεργασία. Τα δεδομένα αυτά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν προς εξακρίβωση ευθύνης σε περίπτωση υποθετικού ηλεκτρονικού εγκλήματος κατά της ιστοσελίδας. Πέραν από αυτήν την περίπτωση, προς το παρόν, δεδομένα που αφορούν σε επαφές ιστοσελίδων δεν παραμένουν ενεργά για περισσότερο από 30 μέρες.

Συγκεκριμένα:

Δύναται επιπλέον να συλλέγουμε δεδομένα σε σχέση με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως τον χρόνο που έχετε πρόσβαση σε κάθε παρεχόμενη υπηρεσία και τη διάρκεια κατά την οποία βρίσκεστε σε αυτήν, την ιστοσελίδα που βρισκόσαστε πριν περιέλθετε σε κάποια υπηρεσία ή την ιστοσελίδα που θα μεταβείτε μετά από κάποια υπηρεσία, επιλογές και διαλογές που πραγματοποιείτε και προτιμήσεις που θέτετε όταν χρησιμοποιείτε μία υπηρεσία, καθώς και οποιαδήποτε δεδομένα συμπληρώνετε όταν αξιολογείτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Δύναται να συλλέξουμε δεδομένα σε σχέση με τον υπολογιστή σας ή με άλλη ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιείτε για να συνδέεστε στις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως λεπτομέρειες για τον τύπο της συσκευής (οι οποίες ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν μοναδικούς αριθμούς αναγνώρισης συσκευής), το σύστημα λειτουργίας, το πρόγραμμα περιήγησης και τις εφαρμογές που σχετίζονται με τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω της συσκευής, τον προμηθευτή υπηρεσίας διαδικτύου ή του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, την διεύθυνση IP σας και τους αριθμούς των τηλεφωνικών συσκευών σας (εάν υπάρχουν).

Δεν συλλέγουμε στοιχεία σε σχέση με το πού ακριβώς βρίσκεστε, παρά μόνο για τη θέση σας κατά προσέγγιση (συνήθως όχι πιο συγκεκριμένα από την πόλη) που δύναται να καθοριστεί από την διεύθυνση IP σας (Πρωτόκολλο Διαδικτύου). Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, και κατόπιν ρητής συναίνεσής σας, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookies και ανάλογη τεχνολογία για να αποθηκεύσουμε και να έχουμε πρόσβαση σε στοιχεία που συλλέγουμε από τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ενδέχεται να συλλέξουμε την διεύθυνση IP (Πρωτόκολλο Διαδικτύου) σας προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να διαγιγνώσκουμε λάθη του διακομιστή μας και να διαχειριζόμαστε την ιστοσελίδα μας.   Η διεύθυνση IP είναι ο αριθμός που παρέχεται στον υπολογιστή σας όταν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο.

Δεσμευόμαστε ότι η διάρκεια της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων δεν θα υπερβαίνει το χρόνο που είναι αναγκαίος για την επίτευξη των σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν.

  1. Τι ισχύει για τα «cookies» ; Τι είναι τα «cookies» ;

Τι ισχύει για τα  «cookies»

Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies και ετικέτες ιστοφάρων (pixeltags) ώστε να παρέχουμε, βελτιώνουμε, προστατεύουμε και προωθούμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε  cookies για την βελτίωση της λειτουργίας του themonk.gr , τη σωστή περιήγηση σου, την εύκολη σύνδεσή σου και την ομαλή μετακίνησή σας στις επιμέρους σελίδες μας. Παράλληλα τα cookies μας επιτρέπουν να σας παρουσιάσουμε διαφημιστικό & επιμορφωτικό περιεχόμενο σχετικό με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας. Επίσης τα cookies μας βοηθούν να αναλύσουμε πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, πώς περιηγούνται και που δυσκολεύονται. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε συνεχώς να βελτιστοποιούμε τη λειτουργία του e-shop και να αντιμετωπίζουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν. Όλες  οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται μόνο για να βελτιώσουμε τη δική σας αγοραστική εμπειρία, τη δομή και το περιεχόμενο του themonk.gr

 

Τι είναι τα  «cookies»

Τα cookies είναι κομμάτια πληροφορίας με την μορφή πολύ μικρού κειμένου, αποθηκεύονται στον browser που χρησιμοποιείς στο PC στο Smartphone & το tablet σου (Chrome, Mozilla Firefox κλπ), βοηθώντας την αποτελεσματικότερη λειτουργία του site μας. Τα Cookies σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών ούτε και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στα cookies χρησιμοποιούνται για σκοπούς αναγνώρισης & βελτιστοποίησης.

 

3.Πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα Προσωπικά σας Δεδομένα

 

Όποτε μας παρέχετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, θα τα χρησιμοποιούμε σύμφωνα με το Εφαρμοστέο Δίκαιο περί απορρήτου, και για τους σκοπούς που παρατίθενται στην παρούσα Πολιτική, στις φόρμες πληροφοριών που συμπληρώνετε, σε οποιουσδήποτε όρους και προϋποθέσεις και σε σελίδες ή ηλεκτρονικά μηνύματα που συνδέονται με τις φόρμες συμπλήρωσης δεδομένων.

Πότε χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας: Εάν χρησιμοποιείτε οποιεσδήποτε από τις υπηρεσίες μας, εγγράφεστε, περιεργάζεστε ή αλλάζετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας, θα καταγράφουμε τα προσωπικά σας στοιχεία. Τα στοιχεία σας θα χρησιμοποιούνται αρχικά για να σας παρασχεθούν τα προϊόντα, οι υπηρεσίες ή οι πληροφορίες που έχετε ζητήσει και για να έχετε προσωποποιημένη εμπειρία αγορών. Διατηρούμε τα στοιχεία που μας παρέχετε και ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουμε για διάφορους σκοπούς, που συμπεριλαμβάνουν: (i) λογιστική, τιμολόγηση προϊόντων, ανακοινώσεις και οικονομικούς ελέγχους, (ii) έλεγχο πίστωσης ή χρέωσης ή αξιολόγηση των διαδικασιών πίστωσης ή χρέωσης, (iii) ελέγχους πιστοποίησης και ταυτότητας, (iv) επαλήθευση και αξιολόγηση πιστωτικής, χρεωστικής ή άλλης κάρτας πληρωμών, (v)συλλογή χρέους, (vi) διαφύλαξη σιγουριάς και ασφάλειας, αλλά και για εκπαιδευτικούς, διαχειριστικούς και νομικούς σκοπούς, (vii) για αντιπαραβολή δεδομένων και διαγραφή διπλών καταχωρήσεων, στατιστικές και εμπορικές αναλύσεις, και με τη ρητή συναίνεσή σας για διαφημιστικές πληροφορίες, (viii) ανάπτυξη, έλεγχο και διατήρηση συστημάτων, (ix) με τη ρητή συναίνεσή σας, έρευνες αγοράς, (x) για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών, ώστε να βελτιστοποιηθούν οι μελλοντικές συναλλαγές μαζί σας, για παράδειγμα αναγνωρίζοντας ανάγκες και προτιμήσεις, (xi) για οιαδήποτε αιτία που απαιτείται από το νόμο ή έχει σχέση με δικαστικές διαδικασίες ή εξωδικαστική επίλυση διαφορών και (xii) οποιεσδήποτε άλλες χρήσεις παρατίθενται στους όρους και τις προϋποθέσεις για την χρήση των υπηρεσιών μας. Γι’ αυτούς τους σκοπούς ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε έναν ή περισσότερους οργανισμούς που απαριθμούνται στην ενότητα με τίτλο «σε ποιόν θα κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα».

Αποθηκευμένα στοιχεία κάρτας πληρωμών θα κοινοποιούνται μόνο στον συνεργάτη πληρωμών μας και σε κανένα άλλο τρίτο μέρος και θα χρησιμοποιούνται μόνον για να προχωρήσει η παραγγελία σας μέσω των συστημάτων πληρωμής του συνεργάτη.

Εξατομίκευση των διαδικτυακών υπηρεσιών μας και στόχευση διαφημίσεων : Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία που συλλέγουμε μέσω cookies όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας για να διαμορφώνουμε μια εικόνα επί των ενδιαφερόντων σας. Ενδέχεται τότε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε ότι όταν σας αποστέλλουμε διαφημιστικά μηνύματα και όταν επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες μας ή χρησιμοποιείτε τις διαδικτυακές υπηρεσίες μας, δεν θα χάσετε προσφορές και πληροφορίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Αυτές οι πληροφορίες δύναται να χρησιμοποιηθούν επίσης από τρίτους διαφημιστικούς οργανισμούς και δίκτυα, για να διαφημιστούν τα δικά μας προϊόντα και υπηρεσίες σε εσάς όταν επισκέπτεστε ιστοσελίδες τρίτων και διαδικτυακές υπηρεσίες. Αυτό ονομάζεται στόχευση διαφημίσεων ή διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος (advert targeting or interest-based advertising). Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς να απορρίψετε στοχευμένες διαφημίσεις ή διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος, παρακαλούμε διαβάστε την Πολιτική Cookies.

Σχόλια και απόψεις που έχουν καταχωρηθεί στις διαδικτυακές υπηρεσίες μας: Εάν επιθυμείτε να καταχωρήσετε ένα σχόλιο ή μια άποψή σας σε κάποιο ιστολόγιο ή άρθρο που παρουσιάζεται στις διαδικτυακές μας υπηρεσίες, ενδέχεται (χωρίς όμως να υποχρεούμαστε) να δημοσιεύσουμε το σχόλιο διαδικτυακά ή εκτός δικτύου προκειμένου να διαφημίσουμε την επιχείρηση και τις υπηρεσίες μας. Θα συλλέξουμε το όνομά σας ή το όνομα χρήστη που θα απεικονίζονται δίπλα από το σχόλιό σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, τα οποία δεν θα δημοσιεύονται, ενδέχεται όμως να τα χρησιμοποιήσουμε για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε σχέση με το σχόλιό σας.

Υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας: Όταν επιθυμείτε τις υπηρεσίες μας μέσω κινητής τηλεφωνίας, ενδέχεται να διατηρήσουμε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, την εταιρεία προέλευσης και το μοντέλο της συσκευής τηλεφώνου, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται από το τηλέφωνό σας και λεπτομέρειες του δικτυακού κέντρου, και θα συνδέσουμε ένα μοναδικό αναγνωριστικό στοιχείο στον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Θα αποθηκεύσουμε τη γλώσσα της συσκευής σας, τη γλώσσα των εφαρμογών και τη χώρα. Χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας μέσω των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και να διαχειριζόμαστε την υπηρεσία μας μέσω κινητού τηλεφώνου.

ΆμεσοMarketing(DirectMarketing):Για πληροφορίες για το πώς θα μπορούσαμε να σας προωθήσουμε προϊόντα, παρακαλώ διαβάστε την ενότητα με τίτλο «Υποχρέωση ρητής συγκατάθεσης για προωθητικές ενέργειες».

Δημοσκοπήσεις πελατών: Από καιρό σε καιρό, ενδέχεται να σας ρωτήσουμε για την γνώμη σας σε σχέση με της υπηρεσίες μας και για τους διαγωνισμούς στους οποίους έχετε δηλώσει συμμετοχή. Όταν πραγματοποιούμε έρευνες ή δημοσκοπήσεις, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookies και να συνδυάσουμε τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από τα συγκεκριμένα cookies με την απάντησή σας.

Κυρίως χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα ώστε να δημιουργούμε αξιόπιστα επιστημονικά συμπεράσματα, να αναπτύσσουμε νέες υπηρεσίες, και με την ρητή συγκατάθεσή σας, να σας αποστέλλουμε ενημερωτικό υλικό (Newsletters) και πληροφορίες για εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και/ή άλλες υπηρεσίες για τις οποίες πιστεύουμε ότι μπορεί να ενδιαφέρεστε, όπως επίσης και για λόγους στατιστικούς, δημοσκόπησης και έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε για τους ακόλουθους λόγους:

(α)       ώστε να διαχειριζόμαστε τον Λογαριασμό σας και να σας παρέχουμε τα χαρακτηριστικά των παρεχόμενων υπηρεσιών, να επιβεβαιώνουμε και να διατηρούμε τα προσωπικά σας στοιχεία ακριβή. Γι’ αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιούμε στοιχεία που συλλέγουμε απευθείας από εσάς.

(β)       ώστε να επιβεβαιώνουμε ότι το περιεχόμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών παρουσιάζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για εσάς και για την συσκευή σας και να σας παρουσιάζουμε περιεχόμενο και υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, στα ενδιαφέροντά σας και στον τρόπο που χρησιμοποιείτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Γι’ αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιήσουμε στοιχεία που συλλέγουμε απευθείας από εσάς, πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και πληροφορίες για τον τρόπο που συνδέεστε στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

(γ) ώστε να σας παρέχουμε πληροφορίες για υπηρεσίες που ζητάτε από εμάς ή οι οποίες νομίζουμε ότι ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν (σύμφωνα με τις δηλωθείσες προτιμήσεις σας). Γι’ αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιούμε στοιχεία που συλλέγουμε απευθείας από εσάς και πάντα με την ρητή συγκατάθεσή σας επιλέγοντας το σχετικό πλαίσιο (πολιτική opt-in) στην ιστοσελίδα μας.

(δ)       ώστε να εκτιμούμε και να προβλέπουμε ποιες πληροφορίες ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν ή να σχετίζονται με εσάς. Θα χρησιμοποιούμε στοιχεία που συλλέγουμε απευθείας από εσάς, πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και πληροφορίες για τον τρόπο που συνδέεστε με τις παρεχόμενες υπηρεσίες γι’ αυτό το σκοπό.

(ε) ώστε να δημιουργούμε αξιόπιστα επιστημονικά συμπεράσματα, να πραγματοποιούμε δημοσκοπήσεις, για λόγους στατιστικής και έρευνας. Γι’ αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιούμε στοιχεία που συλλέγουμε απευθείας από εσάς και πάντα με την ρητή συγκατάθεσή σας επιλέγοντας το σχετικό πλαίσιο (πολιτική opt-in) στην ιστοσελίδα μας.

(στ) ώστε να σας ενημερώνουμε για αλλαγές στις παρεχόμενες υπηρεσίες και να αντιμετωπίζουμε τυχόν παράπονα, σχόλια ή προβλήματα από πλευράς σας σε σχέση με τη χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γι’ αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιούμε στοιχεία που συλλέγουμε απευθείας από εσάς.

(ζ) ώστε να προλαμβάνουμε, να εντοπίζουμε και να ερευνούμε παράνομες δραστηριότητες, παραβιάσεις τυχόν συμφωνιών ανάμεσα σε εσάς και εμάς και απειλές στην ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γι’ αυτόν τον σκοπό θα χρησιμοποιούμε πληροφορίες που συλλέγουμε απευθείας από εσάς για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και πληροφορίες για τον τρόπο που συνδέεστε στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

(η) ώστε να δημιουργούμε συγκεντρωτικές στατιστικές πληροφορίες και στατιστικές αναλύσεις οι οποίες αφορούν εσάς και απορρέουν από τις καταχωρήσεις σας στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

 

4.Σε Ποιον Θα Κοινοποιούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

 

Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε στοιχεία, όπως συζητείται κατωτέρω, αλλά δεν θα τα πωλήσουμε σε διαφημιστές ή τρίτα μέρη. Προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να κοινοποιούμε τα στοιχεία σας, χρειάζεται να μας παράσχετε την ρητή συναίνεσή σας επιλέγοντας το πλαίσιο που υποδεικνύεται στην ιστοσελίδα μας.

Έχουμε τη δυνατότητα να κοινοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε, κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια, στις ακόλουθες περιπτώσεις :

Σε άλλους οι οποίοι εργάζονται για το «www.themonk.gr». Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα αξιόπιστα τρίτα μέρη (για παράδειγμα, παρόχους εξυπηρέτησης πελατών, προμηθευτές μας, και ΙΤ, λογιστικών και νομικών υπηρεσιών) που μας βοηθούν να παρέχουμε, βελτιώνουμε, προστατεύουμε και να προωθούμε τις Υπηρεσίες μας. Τα συγκεκριμένα τρίτα μέρη θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία σας μόνο για να εκτελούν εργασίες για λογαριασμό μας σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, και θα παραμένουν υπεύθυνα για τον τρόπο που χειρίζονται τα στοιχεία σας βάσει δικών μας οδηγιών.

 

Αλλαγή ιδιοκτησίας

Σε περίπτωση που αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ή το καθεστώς ελέγχου του συνόλου ή μέρους των Προϊόντων μας ή των περιουσιακών τους στοιχείων, ενδέχεται να μεταβιβάσουμε τις πληροφορίες σας στον νέο ιδιοκτήτη.

Επιβολή του νόμου ή νομικά αιτήματα

Κοινοποιούμε πληροφορίες στις διωκτικές αρχές ή ανταποκρινόμενοι σε νόμιμα νομικά αιτήματα.

  1. Που επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Οι servers μας βρίσκονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου («ΕΟΧ»). Κατά τη χρήση των Προσωπικών σας Δεδομένων όπως περιγράφεται στην παρούσα πολιτική Απορρήτου, αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά σας στοιχεία δύναται να μεταφερθούν, επεξεργαστούν και αποθηκευτούν σε προορισμό εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου («ΕΟΧ»). Κατά τις ενέργειές μας αυτές, επιβεβαιώνουμε ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και των δικαιωμάτων σας.

Όλα τα στοιχεία που μας παρέχετε βρίσκονται αποθηκευμένα στους υπολογιστές μας και / ή σε διακομιστές τρίτων μερών που μας παρέχουν υπηρεσίες εξυπηρετητή δεδομένων υπό τον έλεγχό μας.

Στοιχεία επίσης αποθηκεύονται τοπικά στις συσκευές που χρησιμοποιείτε για να έχετε πρόσβαση στις Υπηρεσίες. Όλα τα στοιχεία που μας παρέχετε βρίσκονται αποθηκευμένα στους υπολογιστές μας, σε αποθηκευτικό νέφος ή σε διακομιστές τρίτων μερών που μας παρέχουν υπηρεσίες εξυπηρετητή δεδομένων υπό τον έλεγχό μας. Η Εταιρία εγγυάται ότι λαμβάνει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την προστασία των δεδομένων σας.

 

  1. Για πόσο χρόνο έχουμε τη δυνατότητα να διατηρούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Η εταιρεία μας, διατηρεί τα δεδομένα σας, σε ηλεκτρονικό αρχείο για όσο επιβάλλεται από την φορολογική νομοθεσία. Επίσης τα στοιχεία σας που μας έχετε δώσει για την αποστολή του newsletter μας, τα διατηρούμε μέχρι να μας ζητήσετε να σταματήσουμε να σας ενημερώνουμε για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε.

Μετά το πέρας του χρόνου διατήρησης τα προσωπικά σας δεδομένα διαγράφονται ολοσχερώς χωρίς δυνατότητα ανάκτησης.

 

  1. Υποχρέωση Ρητής Συγκατάθεσης για προωθητικές ενέργειες

Σας προσφέρουμε την ευκαιρία να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε μέσω της ιστοσελίδας μας «www.themonk.gr» για τα οποία, ανάλογα τις προτιμήσεις σας, θα επικοινωνούμε μαζί σας τηλεφωνικά ή με livechat ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, γραπτού μηνύματος μέσω κινητού τηλεφώνου και/ή ταχυδρομείου. Αυτά συμπεριλαμβάνουν ειδοποιήσεις για νέα προϊόντα, άρθρα, βελτιώσεις, ειδικές προσφορές, ευκαιρίες αναβάθμισης, διαγωνισμούς, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, και διαφημιστικές/προωθητικές ενέργειες προϊόντων. Η ιστοσελίδα μας βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς περί προσωπικών δεδομένων και ακολουθεί αυστηρή πολιτική περί λήψης ρητής συγκατάθεσης ως προς τη λήψη τέτοιου είδους ενημερώσεων, επιλέγοντας το πλαίσιο που επισημαίνεται στην ιστοσελίδα μας.

Έχετε το δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή και να μας ζητήσετε να μην χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία για προώθηση προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση, θα σας προσφέρουμε την ευκαιρία να διαγραφείτε από οποιαδήποτε υπηρεσία ή ενημέρωση στην οποία έχετε εγγραφεί. Οποτεδήποτε λάβετε άμεση προώθηση προϊόντων από εμάς, θα σας πούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορείτε να διαγραφείτε. Εναλλακτικά μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ως προς τη λήψη newsletters ή ως προς την ενημέρωση διαφημιστικών/ προωθητικών ενεργειών με σύνδεση στον «Λογαριασμό Πελάτη» και επιλέγοντας να μη συμμετέχετε  στο πλαίσιο που υποδεικνύεται στην ιστοσελίδα μας ή αποστέλλοντας email σε εμάς στο cs at themonk.gr.

 

  1. Πως μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να διατηρείτε ενημερωμένα τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Έχετε το δικαίωμα να βλέπετε τα στοιχεία που διατηρούμε για εσάς. Εάν επιθυμείτε αντίγραφο των προσωπικών σας στοιχείων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Έχετε το δικαίωμα να επανεξετάζετε και να ενημερώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Εάν, για οποιοδήποτε λόγο ανησυχείτε ότι τα προσωπικά στοιχεία που διατηρούμε δεν είναι σωστά, παρακαλούμε επισκεφθείτε τις διαδικτυακές μας υπηρεσίες, και αφού συνδεθείτε στην ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας την επιλογή «Σύνδεση» στην πρώτη σελίδα, τα προσωπικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα για να τα δείτε και να τα αλλάξετε στο σημείο «Λογαριασμός». Μόνον εσείς ή, κατόπιν αιτήματός σας, η ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών μας, δύνασθε να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία μέσω των διαδικτυακών μας υπηρεσιών χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό σας όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password). Δύνασθε να αλλάξετε ή να διαγράψετε αποθηκευμένα στοιχεία προσθέτοντας ή διορθώνοντας την ήδη υπάρχουσα διεύθυνση αποστολής / τιμολόγησης. Εάν αλλάξετε την διεύθυνση τιμολόγησης ή αποστολής ενώ η παραγγελία σας βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία, η παραγγελία θα τεθεί ξανά υπό επεξεργασία μέσω των ελέγχων επιβεβαίωσης ασφάλειας. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο cs at themonk.gr και εμείς θα διορθώσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία.

H εγγραφή σας σε κατάλογο αλληλογραφίας (Newsletters) μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή με εύκολο και γρήγορο τρόπο απενεργοποιώντας είτε με τη σχετική επιλογή του συνδέσμου «Unsubscribe» ο οποίος εμπεριέχεται σε κάθε Newsletter, είτε με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο cs at themonk.gr, είτε απενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή στο «Λογαριασμό»

Επίσης έχετε το δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα: Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας όπως προαναφέραμε ενώ  μπορείτε να διαγράψετε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας στην περίπτωση που την έχετε προηγουμένως υποβάλλει. Για κάθε επιπλέον αίτημα και άσκηση δικαιώματος, σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να απευθυνθείτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το Αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση επιπλέον (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε .Αν τα Αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η themonk.gr μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο Αίτημα αιτιολογώντας την απάντησή προς εσάς.Για την ενημερωθείτε για την εξέλιξη των αιτημάτων σας μπορείτε να απευθύνεστε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας.

  1. Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρεία με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, ανταλλάσσει τα προσωπικά σας στοιχεία και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε. Είναι πιθανό να δημοσιοποιηθούν προσωπικά σας στοιχεία, τηρουμένης πάντα της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας, όταν αυτό επιβάλλεται από Δημόσια Αρχή, Δικαστήριο κτλ., όπως ήδη προαναφέραμε.

Η Εταιρεία λαμβάνει οργανωτικά και τεχνικά μέτρα ασφαλείας της επεξεργασίας των δεδομένων, που προστατεύουν τη λογική και φυσική ασφάλειά τους όπως ασφαλές λογισμικό, φυσική προστασία, ψευδωνυμοποίηση, κρυπτογράφηση.
Τα συστήματά μας από το σχεδιασμό και εξ ορισμού διασφαλίζουν ότι θα είμαστε σε θέση να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας με βάση τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων .
Θα σας ενημερώσει άμεσα για κάθε περιστατικό που αφορά την παραβίαση των προσωπικών σας δεδομένων.
Συμμορφώνεται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων  ως υπεύθυνος επεξεργασίας.

Έχετε υπόψη σας ότι όπου σας έχουμε δώσει (ή όπου έχετε επιλέξει) κωδικό που να σας δίνει την δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένα σημεία των παρεχόμενων υπηρεσιών, είστε ο μοναδικός υπεύθυνος για να διατηρήσετε τον κωδικό απόρρητο. Εάν ο κωδικός έχει κλαπεί ή άλλως ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί κακοβούλως, είναι δικής σας η ευθύνη να μας ενημερώσετε άμεσα για περαιτέρω ενέργεια.

 

  1. Γιατί συνδεόμαστε με άλλες ιστοσελίδες /μέσα επικοινωνίας.

Το  THE MONK συνεργάζεται με παρόχους υπηρεσιών πληρωμών (για παράδειγμα επιχειρήσεις πιστωτικών καρτών, τράπεζες, υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων όπως το Paypal, εταιρείες μεταφορών και ταχυμεταφορών (courier), εταιρίες είσπραξης οφειλών κλπ.) υπηρεσίες καταγραφής στατιστικών, παρόχους υπηρεσιών ΙΤ (π.χ. κέντρα υπολογιστών, host providers, υπηρεσίες backup, υπηρεσίες βάσεων δεδομένων), απαραίτητων για την διενέργεια της επιχειρηματικής της δραστηριότητας ή και την εξασφάλιση των δεδομένων ή και την εξυπηρέτηση των χρηστών του διαδικτυακού τόπου. Αυτοί οι πάροχοι έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα, εφόσον είναι απαραίτητα για την λειτουργία των υπηρεσιών τους. Αυτοί οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς και τους κανονιστικούς νόμους προστασίας προσωπικών δεδομένων της ελληνικής νομοθεσίας.

Εάν μας ακολουθήσετε ή έρθετε σε επαφή μαζί μας μέσω κάποιας από τις σελίδες μας σε πλατφόρμες μέσων επικοινωνίας ή κοινωνικής δικτύωσης τρίτων μερών, όπως το Instagram, το Facebook, το Twitter, το PinterestandGoogle+, τα στοιχεία που θα παράσχετε θα υπόκεινται στην πολιτική απορρήτου του τρίτου μέρους, καθώς και στην παρούσα πολιτική απορρήτου.

  1. Πως μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Η THE MONK δύναται να τροποποιήσει ή να ενημερώσει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου για οποιονδήποτε λόγο (συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, αλλαγών στο εφαρμοστέο δίκαιο και στις ερμηνείες, αποφάσεων, γνωμών και εντολών σχετικά με το εν λόγω εφαρμοστέο δίκαιο.)

Ανατρέξτε στην Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος στο πάνω μέρος της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου για να δείτε πότε αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου θα κοινοποιούνται εκ των προτέρων με δημοσίευση της αναθεωρημένης Πολιτικής Απορρήτου στις Υπηρεσίες τηςTHE MONK. Σε περίπτωση που προβούμε σε ουσιαστικές αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου που αλλάζουν τη φύση της επεξεργασίας ή επεκτείνουν τα δικαιώματά μας όσον αφορά τη χρήση των προσωπικών δεδομένων που έχουμε ήδη συλλέξει από εσάς, θα σας ειδοποιήσουμε και θα σας παράσχουμε μια επιλογή σχετικά με τη μελλοντική χρήση των εν λόγω προσωπικών δεδομένων, όπως μπορεί να απαιτείται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

  1. Που και πως μπορείτε να θέτετε ερωτήματα , παράπονα ή να επικοινωνείτε μαζί μας σε σχέση με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου

Για οποιοδήποτε παράπονο, σας γνωστοποιούμε ότι έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε αξίωση στην αρμόδια αρχή που είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), η οποία βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας αριθμός 1 – 3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα (τηλ. επικοινωνίας: +30 210 64 75 600 – ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: complaints@dpa.gr).

Αν έχετε ερωτήματα, παράπονα ή ανησυχίες για το «www.themonk.gr», τις Υπηρεσίες μας και την Πολιτική Απορρήτου, Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2377 110210. Τα ανωτέρω δεν περιορίζουν σε τίποτα τα δικαιώματα που και εσείς και εμείς έχουμε να καταφύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια.

 

Τελευταία ενημέρωση της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου στις 20/06/21