Γευστικές προτάσεις

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΑΡΑΚΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

100 γρ. ελαιόλαδο

300 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μισές ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

1 κιλό μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο

130 γρ. λευκό ξηρό κρασί

350 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο

240 γρ. σάλτσα ντομάτας CITRUS

8 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο

500 γρ. αρακά κατεψυγμένο

100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

20 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο

14 γρ. αλάτι

4 γρ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές του. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα. Ξεπλένουμε το βάζο της ντομάτας με το ζωμό λαχανικών και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τον αρακά, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *