Γευστικές προτάσεις

ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΛΕΙΜΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ TRADIFRESH

 

Υλικά για την ανοιχτή τορτίγια:

  • 1 Τορτίγια
  • Κοτόπουλο που περίσσεψε (όση ποσότητα επιθυμείτε ψιλοκομμένο), ενναλακτικά 1 Φιλέτο
  • 1 Πιπεριά Κόκκινη (ψιλοκομμένη)
  • 5-6 Μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
  • 7-8 Ντοματίνια (κομμένα στην μέση)
  • 150 γρ Άλειμμα Πιπεριάς Απαλό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πίκλα Κόκκινο Λάχανο
  • Μαΐντανό
  • 2 Ρεπανάκια (κομμένα σε φέτες)
  • Σως Γιαουρτιού
  • Ελαιόλαδο
  • 50 γρ Κόκκινο Κρασί

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  2. Μόλις τα λαχανικά μας έχουν σοταριστεί καλά, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το άλειμμα πιπεριάς ,αλάτι, πιπέρι και τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  3. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον μαΐντανό.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι περνάμε λίγο την τορτίγια και απο τις δυο πλευρές να πάρει χρώμα.Όταν είναι έτοιμη απλώνουμε στην βάση της την σως γιαουρτιού, το μείγμα με το κοτόπουλο, πίκλα κόκκινο λάχανο και το ρεπανάκι.

Υλικά για την σως γιαουρτιού:

  • 100 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 3-4 Φύλλα Δυόσμου (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 Lime Χυμό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μπασίνα προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.

 

Υλικά για πίκλα κόκκινου λάχανου:

  • Αλάτι
  • 250 γρ Κόκκινο Λάχανο (τριμμένο)
  • 250 γρ Μηλόξυδο
  • 100 γρ Κόκκινο Κρασί
  • 200 γρ Ζάχαρη
  • 3 Φύλλα Δάφνης
  • 1 κ.σ. Κόκκους Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το κόκκινο λάχανο πάρα πολύ ψιλά με το μαχαίρι ή το περνάμε στον τρίφτη και το πασπαλίζουμε με αλάτι. Το στίβουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να βγάλει όσα περισσότερα υγρά γίνεται.
  2. Το αφήνουμε να στραγγίσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  3. Αν το λάχανο έχει πολύ αλάτι, το ξεπλένουμε μετά το πέρας του χρόνου και το στίβουμε πάλι καλά να φύγει το περιττό νερό.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά να πάρουν βράση για 5-10 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε από την φωτιά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το τριμμένο λάχανο.
  7. Αποθηκεύουμε σε βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.

 

 

Καλή Επιτυχία!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *