Πορτοκαλιά, πηγή νέκταρος. Μέλι πορτοκαλιάς, που κλείνει μέσα του και συμπυκνώνει όλες τις μυρωδιές και γεύσεις των εύφορων πορτοκαλεώνων της πελοποννησιακής γης, στο Αστέρι (κοντά στη Σκάλα Λακωνίας).
Χρώμα: Ανοιχτό, λαμπερό κίτρινο-πορτοκαλί.
Άρωμα – Γεύση: Άρωμα έντονο, ανθώδες, με επίγευση κηρύθρας, αρκετά γλυκιά επίγευση
Διατροφική αξἰα Θρεπτική αξία & Ιδιότητες:
- κατευνάζει το άγχος,
- έχει αντιοξειδωτική δράση,
- ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό
- βοηθά στην αντιμετώπιση της αναιμίας, της ημικρανίας, της γαστρίτιδας.
Κρυστάλλωση: Κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα σε 2-3 μήνες
Θερμιδική Αξία: Ποσότητα 15gr μελιού Πορτοκαλιάς αντιστoιχούν σε 49 Cal.
Βασικά Συστατικά: πλούσια σύσταση σε ιχνοστοιχεία και αμινοξέα, ασύγκριτα υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδαργύρο