Ο τόνος αποτελεί μια εξαίρετη πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, καθώς και έναν πολύ γευστικό τρόπο για τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής.
Επίσης, η παρουσία των λιπαρών ωμέγα-3, που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, δίνουν στον τόνο προστατευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, η διατροφή με τόνο βοηθάει στην μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας ενώ θεωρείται απαραίτητος για την ανάπτυξη των παιδιών.