Κατηγορία: Βιολογικός Οίνος Λευκός Ξηρός.
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδική.
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση, ωρίμανση με τις οινολάσπες του (sur lies).
Χαρακτηριστικά: Λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες, αρώματα εξωτικών φρούτων, όπως μάνγκο, ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι και κίτρο, αλλά και αρώματα από ανοιξιάτικα άνθη, όπως άσπρο τριαντάφυλλο, σε συνδυασμό με αρώματα φασκόμηλου και μαντζουράνας. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με δυνατό αρωματικό χαρακτήρα, με ισορροπία και φρεσκάδα και με μια πικάντικη επίγευση που διαρκεί αρκετό χρόνο.
Προτάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρεται σε θερμοκρασία 8ο-10ο C σε ποτήρι σχήματος τουλίπας για λευκά κρασιά φαγητού.
Γευστικοί συνδυασμοί: Ιδανικό να συνοδεύει τα παραδοσιακά μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας όπως ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, χορτόπιτες, τυρόπιτες, σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, καθώς και ριζότο ή ζυμαρικά με θαλασσινά. Συνδυάζεται αρμονικά με ασιατική κουζίνα, ψητά ψάρια, κοτόπουλο και χοιρινό με άσπρες σάλτσες ή παναριστά. Τέλειο ως καλοκαιρινό απεριτίφ ή ως αρμονικό κλείσιμο ενός γεύματος συνοδεύοντας τυριά και φρούτα.
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαμβάνεται φρέσκο στα πρώτα 2-3 χρόνια της ζωής του. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος, σε πλάγια θέση και σε θερμοκρασία 14ο-16ο C.