Οι φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των καρπών της αγριοτριανταφυλλιάς προσφέρουν μια αποτελεσματική θεραπεία πρώτης γραμμής για την οστεοαρθρίτιδα
καθώς
– βελτιώνουν την κινητικότητα
– μειώνουν τον πόνο και τη δυσκαμψία στα γόνατα
στις αρθρώσεις του ισχίου και άλλων σημείων του σώματος
– βελτιώνουν την εκτέλεση των περισσοτέρων καθημερινών δραστηριοτήτων
και
– είναι ασφαλές για μακροχρόνια χρήση χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες
– εγχύματα
– σιρόπια ακόμα και
– πάνγευστες μαρμελάδες και
– λικέρ…
το έγχυμα το παρασκευάζουμε ως εξής:
– μουσκεύουμε μιά κουταλιά της σούπας νωπούς καρπούς σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για δέκα (10) λεπτά
ή
δυό κουταλάκια του γλυκού κοπανισμένους αποξεραμένους καρπούς σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για δεκαπέντε (15) λεπτά
σουρώνουμε και πίνουμε σκέτο ή με μία κουταλιά μέλι….
Τους καρπούς της αγριοτριανταφυλλιάς μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε
νωπούς ή αποξηραμένους για
να ετοιμάσουμε:
– αφεψήματα